Son Yazılar
Yükleniyor...
Anasayfa » » Avcı jinx skin kodu

Avcı jinx skin kodu



Jinx çok sık tercih edilen Nişancı şampiyonlardan birisi. Bu yüzden Jinx’i kendi takımınızda görme olasılığınız ne kadar yüksek ise karşı takımda görme olasılığınız da bir o kadar yüksek olacaktır. Jinx hakkında temel taktikler yazımız ile Jinx oynayan oyunculara yardımcı olmaya çalışırken aynı zamanda Jinx’e karşı oynayan oyunculara yardımcı olmayı istedik.

Jinx Oynarken


  • Jinx, yüksek hasar değerleri ve oranları nedeniyle güçlü olan bir şampiyondur. E ve W yetenekleri sayesinde rakibi şaşırtabilir, R yeteneği sayesinde rakiplerini öldürebilir. Ay Çok Heyecanlı! isimli pasif yeteneği sayesinde rakipleri öldürmeye devam edebilir veya olası kötü durumlardan kaçmayı başarabilir. Jinx’in yetenekleri birbirini çok iyi tamamlamaktadır. Jinx ile bir kişiyi yakaladığınız zaman kaçırma ihtimaliniz diğer şampiyonlara göre oldukça zayıftır.
  • E yeteneğini kullanırken bu yeteneğin konulduğu noktayı açığa çıkardığını bilmelisiniz. Yeteneğin kullanım mesafesi oldukça yüksektir. Bu yüzden asla E yeteneğini kullanmadan çalılıkları kontrol etmeye çalışmamalısınız.
  • Jinx’in pasif yeteneğinden gelen ekstra hareket hızı 3 saniye içerisinde gerçekleştirilen her öldürme veya öldürmeye yardım ile tekrar harekete geçmektedir. Takım savaşlarında bu nitelikten maksimum oranda verim almalısınız. Kaçmanız gerekiyorsa ekstra hareket hızı sayesinde bunu yapma fırsatı bulursunuz. Eğer takım savaşının çok dışarısında kalmışsanız R yeteneğinizi takım savaşının gerçekleştiği yere doğru kullanıp öldürmeye yardım sayesinde pasif yeteneğinizi aktifleştirerek takım savaşına hızlı bir biçimde dahil olabilirsiniz.
  • Jinx’in R yeteneği global kullanım mesafesine sahiptir. Bu yüzden diğer koridordaki arkadaşlarınızın durumunu göz önünde bulundurarak onlara yardım edebilir ve hatta birini öldürebilirsiniz.
  • Jinx hakkında bilmeniz gereken en önemli husus mücadeleler sırasında iyi pozisyon almak ve rakibi olabildiğince hızlı bir biçimde öldürmektir. Jinx’in pasif yeteneği dışında doğrudan kaçmasına izin verecek bir yetenek bulunmamaktadır. Biriyle mücadeleye giriştiğiniz zaman mutlaka onu hızlı bir şekilde öldürmeye çalışmalısınız.
  • Eğer karşı takım grup halinde hareket ediyorsa ve rakip ile aranızdaki mesafeyi korumanız gerekiyorsa W yeteneğini kullanıp bir hedefleri yavaşlatın ve Q yeteneğinizi roket atar biçimiyle saldırmaya çalışın. Aradaki mesafeyi korumak için E yeteneğinizi kullanmayı düşünebilirsiniz.
  • Karşı takım sizi bir şekilde tuzağa düşürmüşse ve artık kaçma şansınız düşük ise bir rakibi öldürmeye çalışıp kaçmaya çalışmak çok daha uygun bir seçim olacaktır. Q yeteneğiniz normal vuruş biçimi saniye başına verilen hasar (DSP) açısından oldukça kuvvetlidir. Rakibi hızlı bir biçimde öldürmeye çalışabilirsiniz.
  • E yeteneğinizin aktif hale gelmeden önce belli bir gecikmeye sahip olduğunu unutmayın. Bir rakibi kovalamayı sürdürüyorsanız veya bir rakip sizi kovalıyorsa bu yeteneği doğrudan onlara doğru kullanmayın. Aradaki gecikmeyi mutlaka hesaplayın. Gecikme 0.7 saniyedir.
  • Q yeteneğinizi kullanırken Dan-Dan ve Kılçık biçimleri arasındaki geçişleri ne zaman yapmanız gerektiğini bilmelisiniz. Dan-Dan biçimindeyken can çalma gerçekleştirebilir ve koridoru ileri doğru ittirmeden minyon öldürebilirsiniz. Dan-Dan biçimindeyken saldırı hızını arttırarak kuleleri hızlı bir biçimde indirebilirsiniz. Koridoru ittirmek istiyorsanız ve hızlı bir biçimde minyon kesmek istiyorsanız Kılçık biçimini kullanmayı düşünebilirsiniz. Kılçık biçimini rakipleri rahatsız etmek için de kullanabilirsiniz. Eğer koridor aşamasında risk almak istemiyorsanız Kılçık biçimindeyken belirli bir mesafeden son vuruş gerçekleştirebilirsiniz.
  • Q yeteneğinizi kullanırken Kılçık biçiminde saldırı yaptığınızda kritik vuruş gerçekleştirebileceğinizi unutmayın. Kritik vuruş gerçekleştirdiğiniz zaman dağılan hasara maruz kalan her birim bundan etkilenir. Koridoru hızlı bir biçimde ittirmek istiyorsanız veya takım savaşlarında yayılan hasar vermek istiyorsanız Kılçık biçimini kullanabilirsiniz.
  • Jinx’in yeteneklerinin bekleme süreleri oldukça uzundur ve bununla birlikte oyunun erken safhalarında Kılçık biçiminde saldırı yapmak çabuk Mana tüketmenize neden olabilir. Oyunun son bölümlerinde ise Jinx çok sık Mana problemi yaşamamaktadır.

Jinx’e Karşı Oynarken

  • Jinx’in E yeteneğinden kaçınmaya çalışın. Bu yeteneğin bekleme süresi oldukça uzundur ve onun tek kaçış yeteneğidir. Jinx bazı durumlarda yanında bulunan Destek şampiyonunun yardımıyla E yeteneğini saldırıya yönelik kullanabilir. E yeteneğinden kaçmayı başaramazsanız ölme olasılığınız oldukça yüksektir. W yeteneği ile devam ettireceği saldırısını artık pek kaçma şansınız kalmayan R yeteneği ile sonlandırıp skoru alacaktır.
  • Jinx’e karşı koridor aşamasında dikkat etmeniz gereken husus Kılçık biçimindeyken yaptığı saldırılardır. Jinx bu şekilde saldırı yaptığı zaman birden fazla minyon birimine ve onların yanında bulunanlara hasar verebilmektedir.
  • Jinx’in R yeteneği global mesafeye sahiptir. Açık alanlarda ve tahmin edilebilir alanlarda ana bölgeye dönüş gerçekleştirmeye çalışmayın. Ayrıca ana bölgeye doğru gidiyorsanız koridorun ortasından yürümeyin.
  • Jinx’in R yeteneği düşük sağlığa sahip olan birisini öldürebilmek için yeterli güce sahiptir. Eğer yanınızda düşük sağlığa sahip bir dost şampiyon bulunuyorsa ve sizin sağlığınız oldukça yüksekse gelen roketi engellemeye çalışın. Aksi taktirde Jinx dost şampiyonu öldürerek pasif yeteneğini harekete geçirecektir ve size doğru yönelecektir.
  • Jinx koridoru kolayca ittirebilen bir şampiyondur. Bu yüzden koridorun dengesini kurmaya çalışmalısınız. Bu konuda yanınızda bulunan Destek şampiyonundan yardım isteyin çünkü Jinx’in kuleye kadar yanaşması erkenden kule kaybetmenize neden olacaktır.
  • Dereceli oyun oynuyorsanız ve rakip Jinx almışsa takımınızdan Kassadin, LeBlanc, Lee Sin gibi yüksek hareketlilik değerine sahip Suikastçı şampiyon bulunmasını ve bu şampiyonların takım savaşlarında Jinx’i hedef almasını sağlayın. Jinx bu şampiyonlara karşı etkisizdir çünkü kaçış mekanizması zayıftır.
  • Jinx’in gücü beceri atışı olan yeteneklerinin isabet edip etmemesine göre şekillenmektedir. Takımınızda tank olan şampiyonlar mutlaka Jinx’in yeteneklerini engelleyebilecek konumda olmalıdır.
  • Yüksek zırh değerine sahip eşyalar Jinx’in hasarını azaltabilmektedir.
  • Sihirdar Büyüleri açısından Jinx’i durdurabilecek iki büyü yer almaktadır. Birincisi Bitkinlik (Exhaust), diğeri ise Bariyer (Barrier) büyüsüdür. Bitkinlik saniye başına verilen hasar miktarını düşürmekte yardımcı olur, Bariyer ise Jinx’in R ve W yeteneğinden gelen hasarı engellemek için oldukça etkilidir.
Kod:REP-TR-20-8D2QB33W4J4KBMV9
Bu Yazıyı Beğen-Paylaş :

1 yorum:

Öne Çıkan Yayın

League of Legends Script

Popüler Yayınlar

 
Sponsor Linkleri : bedavalolkod | LoL indirim | Link Ekle
Copyright © 2013. league of legends kod - All Rights Reserved
Hazırlayan Konuburada Güncel Blog Güncel Blog
Proudly powered by Blogger